SEPTEMBAR – SAFIR

Rođeni u septembru su smireni, suzdržani, odgovorni, pedantni, veoma inteligentni, vešti u govoru, ubedljivi. Mogu delovati pomalo hladno, ali to je samo prvi utisak jer pažljivo biraju kome će se otvoriti i potrebno je dugo da osvojite njihovo poverenje. Uvek su pažljivi i ljubazni, ne umeju da kažu 'ne' plašeći se da ne povrede druge.

Traže perfekciju u svemu, postavljaju velika očekivanja i sebi i drugima, marljivi su i trude se da sve što rade dovedu do savršenstva, da bude urađeno na njihov način, zbog čega vole sami da rade. Skloni su preteranom razmišljanju o svemu, pa im treba dugo da nešto prihvate, previše brinu, često i bez razloga.

Smatra se da je PLAVI SAFIR dragi kamen zaštitnik osoba rođenih u septembru. Safir je simbol nebeskog, njemu su pripisivane najviše duhovne vrednosti, to je kamen istinske vere i duhovne čistote. Njegova uloga je da poveže razum i osećaje, otkloni blokade, pomaže da razlikujemo istinu od laži, njegova energija pročišćava, donosi mir, tišinu, strpljenje. Donosi staloženost, opušta um i mentalnu napetost, poboljšava koncentraciju.

Plavi Topaz ohrabruje ove osobe da jasno izraze svoje mišljenje, pojačava njihove mentalne sposobnosti i poboljšava kreativnost.

Mahovina Ahat, svojim predivnim zelenim bojama, od svetlije do tamnije zelene pomaže da istraju u svemu što rade, jednostavnije izražavanje, komunikaciju, balansira emocije, otklanja nervozu, depresiju, pojačava poverenje u ljude, optimizam.

Žad donosi mir, harmoniju, radost, razvija nežne emocije i toleranciju prema svojim bližnjima. Donosi unutrašnju ravnotežu, pomaže istražiti sebe, pronaći svoj duhovni put.

Ostalo poludrago kamenje pogodno za osobe rođene u septembru: amazonit, sugilit, ćilibar, žad, čaroit, citrin, peridot, ahat, karneol, jaspis crveni, smaragd, prazem, malahit, lepidolit, hrizopras, rodohrozit, roze kvarc...

 Dostupno od poludragog kamenja za rođene u septembru:











Comments

Popular posts from this blog