OKTOBAR – OPAL

Rođeni u oktobru vole pravdu, jasnoću, ravnotežu i harmoniju. Miroljubivi su i pravični, imaju previše očekivanja i od sebe i od drugih, ali su uvek spremne na kompromise.
 Partnerstvo im je veoma važno, posebno na ličnom nivou, nisu sposobni dugo da budu sami. Kroz odnos sa drugima, uspostavljanjem sklada, ravnoteže i harmonije razvijaju svest o sebi. Prijatni su, društveni, ljubazni, uvek spremni da pomognu, omiljeni su u društvu, vole da provode vreme sa prijateljima i porodicom.

Mogu biti dobri lideri, diplomate, službenici, odgovaraju im partnerstva ili rad u grupi, kao i svi poslovi gde istina i pravda dolazi do izražaja. A pošto je Venera planeta koja vlada rođenim u ovom mesecu, vole da budu okružene lepim stvarima, prijatnim i skladnim okruženjem, te je prirodno za njih da se bave umetnošću, muzikom,  unutrašnjim uređenjem ili modnim dizajnom. Na taj način postižu svoj puni potencijal.

Idealno poludrago kamenje za njih je opal, žad, sivi kvarc, akvamarin, plavi safir, zeleni turmalin, čađavac, lapis lazuli, lepidolit, mesečev kamen, smaragd, hovlit, heliotrop, prehnit...

Opal – kamen nade, je srećan kamen samo za rođene u oktobru. To je kamen visoke vibracije, kamen zaštite vernosti i odanosti, daje optimizam, pojačava duhovnost, pomaže u borbi sa stresom, depresijom. Povećava kreativnost u svakom pogledu. Predstavlja emotivni sedativ, pomaže u prepoznavanju i pronalaženju prave ljubavi, može da poboljša komunikaciju, nedostatak samopouzdanja. Ima veliki spektar delovanja na fizičkom i duhovnom planu.

Žad je poludragi kamen koji daje vitalnost, zdravlje i unutrašnju harmoniju. Simbol ravnoteže i mira, smiruje nervozu i emocije zasnovane na strahu.

Sivi kvarc čini ove osobe uravnoteženim i jača njihovo samopouzdanje, pomaže u rešavanju problema i savladavanju izazova.

Safir svetlo plavi donosi im sreću, naročito u ljubavi.









Comments

Popular posts from this blog

Obsidian crni, sirovi